Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 η Δημοτική μας Κίνηση διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα :

“ Άνθρωποι & Κατοικίδια ζώα, Σχέση Πολιτισμού, Άρρηκτη Σχέση ζωής. Κακοποίηση Ζώων και Οικογενειακή Βία”.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Χρήστος Κοκοτίνης υπογράμμισε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κα Μολφέση, η ψυχή της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης κα Αρτεμισία Παπαγιαννοπούλου, ότι η “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη“ εντάσσει για πρώτη φορά ξεχωριστές προτάσεις για τα την φροντίδα των ζώων συντροφιάς στην πόλη, ως ένα μέρος του Προγράμματός της για τον Πολιτισμό και όχι υποβαθμίζοντάς τα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι αυτό το θεωρεί ως υποχρέωση μιας Δημοκρατικής Προοδευτικής Δημοτικής Κίνησης, μιας και τα ζώα συντροφιάς είναι η μόνη επαφή μας με τη φύση μέσα στον αστικό ιστό. Υπογράμμισε επίσης την 20ετή επιτυχημένη δράση της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και έδωσε τον λόγο στις Ομιλήτριες της εκδήλωσης. 
Η Δρ. Κατερίνα Λουκάκη, κτηνίατρος-διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, παρουσίασε τις προτάσεις της “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη“ αναλυτικά για το θέματα που αφορούν τόσο τα δεσποζόμενα όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της πόλης μας. Ειδικότερα δόθηκε βάρος στην καθιέρωση μόνιμης ετήσιας ενημέρωσης των σχολείων, των συλλόγων γονέων, των συλλόγων δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών για θέματα ζωοφιλίας, διευθέτηση και νομιμοποίηση συντήρηση και βελτίωση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, πίεση για χρηματοδότηση από την πολιτεία για προγράμματα ζωοφιλίας, στειρώσεων εμβολιασμών, τη διαχείριση των νεκρών ζώων και ανάπτυξη νέων χώρων άθλησης και κοινωνικοποίησης των δεσποζόμενων ζώων, κανόνες υγιεινής και πολλά άλλα. 
Η κα Ειρήνη Ντάκου, Ψυχολόγος Msc, Ψυχοθεραπεύτρια, ανέλυσε με άκρως επιστημονικό τρόπο τις μορφές βίας σε κάθε αδύναμο και διαφορετικό. Παρουσίασε το πώς και το γιατί συνδέεται η κακοποίηση των ζώων με την κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών, κυρίως μέσα στην οικογένεια και τη σύνδεση της εγκληματικότητας εν γένει με την κακοποίηση των ζώων. 
Στη συνέχεια η γραμματέας της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης κα Δέσποινα Σιγάλα, με ανθρώπινο και γλαφυρό τρόπο παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης μας και ταυτόχρονα το πόσο δύσκολο επί της ουσίας να διαχειριστούν ως σωματείο την κακοποίηση των ζώων. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή της, για το γεγονός ότι υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα ζωοφιλίας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Πολιτισμού της “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη“.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις και πολλές ερωτήσεις. Η εκδήλωση πήρε τα εύσημα όλων των παρευρισκόμενων. 
Γραφείο Τύπου